fredag 30 mars 2012

FOTBAD, SALLAD OCH SEA WATCH.


Vi har nu lärt oss var den bästa platsen nere vid poolen finns,
där man hela tiden kan finna både sol och skugga. Vid sidan av poolanläggningen finns en större öppen byggnad med ett skyddande grästak, och ett utrymme för cirka sex liggplatser, dessutom några småbord och ett par stolar.

Före frukost åker W ner med badgrejerna
 och bokar med dom upp två av liggplatserna. Rena handdukar får man hämta vid  en kiosk vid poolen. I dag går det lite vågor vid stranden, så jag fotbadar ... W älskar ju att löga sig i havet.

Vi har ett favoritställe, där man får en jättefin salladsbuffé, Ruby Tuesday. Så vi kör dit, njuter deras goda broccolisoppa för att sedan frossa i alla deras härliga grönsaker.

UTEMILJÖ SAWGRAS MILL´S MALL.
Vi gör en långtur,
och kör ut till  det stora inköpscentret, Sawgrass Mill´s Mall,, som ligger på West Sunrise Blvd. Här är ett eldorado för alla köpsugna. Vi kollar om vi kan hitta något till A, W´s barnbarn. Nix vi hittar inget kul! Däremot inne hos Ron John hittar jag en födelsedagspresent till F, Skönt!


INNEMILJÖ SAWGRASS MILL´S MALL.

Till kvällen bokar vi bord hos Sea Watch,
en verkligt trevlig och flott restaurang, med den bästa fiskmenyn man kan finna. Här arbetar sedan fem år en stockholmska, Jeanette, i framskjuten position i företaget. Hon finns här vid bokningen och känner genast igen oss sedan föregående år, och hon börjar genast tala svenska med oss. Dessutom uppenbarligen lycklig(!) över mötet och att få tala svenska.Visst skall ho ordna en fin plats år oss,
 - ett fönsterbord, så klart!



SEA WATCH ON THE OCEAN.
Detta är nog resans höjdpunkt,
valet av restaurang Sea Watch. Vi har tidigare år gjort besök hos dem, så jag vet vad jag kan förvänta mig! Den är intimt inredd, med flera mindre avdelningar, i olika etage. Personalen vänligt uppmärksam och serviceminded. Vi inleder måltiden väntande i en baravdelning med en drink Margaritha, deras specialitet, - ett måste vid besöket hos dem!

EN  MATGARITHA HOS SEA WATCH.
Vi får ett trevligt fönsterbord,
och matsedeln blir snabbt presenterad. Vi väljer en mycket god förrätt: Crispy Fried Colossal Shrimp. served with Mandarin Orange-Peanut Slaw. dvs stora, friterade räkor, serverade med en sås innehållande en mix av fint skurna mandariner och apelsiner och peanuts, Varmrätten, en vackert smörstekt fisk av för oss obekant familj i fiskvärlden, namngiven som Red Roughy (Perch).

Red Roughy måste vara den mest utsökta fisk jag någonsin smakat!
Till vår måltid avnjuter vi en flaska specialkyld Risling. Efterrätten kommer in som en överaskning! Vi serveras glass med färska bär, med en hälsning, bjuden till oss av vår trevliga svenska, Jeanette.

Vi lämnar Sea Watch efter en trevlig upplevelse hos dem, nöjda och mätta, men får vänta ovanligt länge på vår taxi hem ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar